Walden-Gavarres | 2019

“I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived.”

H.D. Thoreau

L’any 1854 es publica Walden; or, Life in the woods (Walden, o la vida als boscos) de Henry David Thoreau (escriptor, poeta i filòsof). Dos anys abans, Thoreau construeix una cabana enmig del bosc al costat del llac Walden, a 2 km de Concord, Massachusetts. Allà hi viu durant dos anys, dos mesos i dos dies, qüestionant-se el model de societat i els camins evolutius que pren el món occidental. D’aquí en sorgeixen bellíssims escrits que seran la font per a grans figures de corrents de pensament ecologista, de drets civils i d’activisme social entre d’altres.

Walden-Gavarres és una escultura-objecte, rèplica a escala real de la famosa “Walden cabin”, construïda mitjançant elements reciclats (tal com va fer Thoreau) i autòctons, en aquest cas, de la zona: el suro sense manipular. Un element natural marcat de caràcter que fa de pell, aïllant, impermeable, ignífug, de presència austera, impregnat de memòria i que remet als ancestres de la natura

En aquest cas, la Walden-Gavarres és una pura presència, inaccessible per dins. Vigila i acompanya allò que és realment interessant, el que passa fora de la comoditat del refugi.

Luís-Amat Sanromà i Jofre Sebastian

Cassà de la Selva, abril de 2019

W-G. Primavera'19
Desplaça cap amunt